חדשות קולנוע וסרטים

ג'יימס פרנקו, רובין ויליאמס והבן האבוד של מדונה בסרטי פסטיבל הקולנוע הגאה

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
תכנית הפסטיבל הבינלאומי העשירי לקולנוע גאה פורסמה וכוללת סרט חדש של ג'יימס פרנקו, את סרטו של הבן האבוד של מדונה, סרטו האחרון של רובין ויליאמס כשחקן ומפיקת הסדרה "דם אמיתי" שתגיע במיוחד להתארח בפסטיבל.

סרט הפתיחה של הפסטיבל יהיה "פרזנו", קומדיה לסבית מבית היוצר של מפיקת "טרנספרנט" ובהשתתפות נטאשה ליאון וג'ודי גריר. בטקס חלוקת הפרסים יוקרן סרטו האחרון של רובין ויליאמס, "בולווארד", בו הוא מגלם גבר מבוגר היוצא מהארון. סרט הנעילה יהיה "הגבר הרביעי בחוץ", קומדיה שתוקרן בבכורה בינלאומית בנוכחות כוכב הסרט אוון טוד.

סרטים בינלאומיים בולטים נוספים שישתתפו בפסטיבל: "אני מייקל" בכיכובם של ג'יימס פרנקו וזאכרי קווינטו על פעיל להט"בי הטוען שהוא הפך לסטרייט, "פרופיל אמינה"סרט תיעודי על העלמותה של פעילה לסבית בדמשק בראשית האביב הערבי, "הריח שלנו" סרטו האחרון של לארי קלארק שהוקרן בפסטיבל ונציה האחרון ועוקב אחרי צעירים בפריז שעוסקים בזנות ורכיבה על סקייטבורד, "גורל ידוע מראש" (predestination), סרט מדע בדיוני בכיכובו של אית'ן הוק, "הדוכס מבורגונדי" של הבמאי פיטר סטריקלנד החוקר מערכת יחסים סאדו-מאזוכיסטית, "התנהגות הולמת" של דזירה אקוואן (גירלס) ו"כולי שלך", שמתאר את עלילותיו של צעיר ארגנטינאי שמוטס לבלגיה על ידי גבר המבוגר ממנו כדי להיות בן זוגו.

[*]

(ג'יימס פרנקו וזאכרי קווינטו בתמונה מתוך הסרט "אני מייקל")

מפסטיבל ברלין 2015 יוצגו: הזוכה בפרס ה Teddy "הסיפורים של חיינו" המתאר בחמש אפיזודות את חייהם של להט"בים בקניה, "אבא גדול, אבא קטן וסיפורים אחרים" מויאטנם , "דייק הארד" קומדיה שבדית פרועה, "איך לנצח תמיד בדמקה" של ג'וש קים - דרמה על רקע השחיתות בתהליך הגיוס בתאילנד ו"ביזאר" של אטיין פאוור על התרחשויות במועדון בורלסק מחתרתי בברוקלין.

[*]

(תמונה מתוך הסרט "הסיפורים של חיינו")

התכנית הישראלית בפסטיבל תציג 30 סרטים קצרים חדשים, מרביתם בבכורה ארצית ועולמית. בין הסרטים יוקרן בבכורה עולמית הסרט התיעודי "קראם: עניין של קארמה" של הבמאי פאקו אנסלמי על צעיר ערבי מעכו שחי בתל אביב ועובד כדראג קווין, הסרט "אבודים בעיר הלבנה" של הבמאים גיל קופמן וטאנר קינג ברקלוב, "גוף שלישי" סרט תיעודי של שרון לוזון על חייהם של אינטרסקס בישראל ויתקיים מקבץ לכבוד נטעלי בראון, שסרטה "נדר" זכה בפרס הסרט הקצר הטוב ביותר בפסטיבל ירושלים האחרון.

בנוסף יארח פסטיבל הקולנוע הגאה במאים ויוצרים מרחבי העולם בהם הבמאית הליטאית אלנטה קאביטה, שזכתה בפרס הבימוי בפסטיבל סאנדנס 2015 על סרטה "הקיץ של סַנְגָיילֵה" המתאר סיפור אהבה קייצי בין שתי נערות. עוד אורח מסקרן הוא הבמאי מרק כריסטופר שיציג את סרטו "סטודיו 54 – גרסת הבמאי", שהוקרן בפסטיבל ברלין 2015 בכיכובם של ריאן פיליפה, סלמה הייק ומייק מאיירס. 17 שנה אחרי יציאת הסרט המקורי ששונה על ידי אולפני "Mirmax" כדי שיתאים לקהל הרחב, האולפנים אפשרו לבמאי לשחזר את גרסתו המקורית והנועזת של הסרט.



אורחים נוספים בפסטיבל הם הבמאית והמפיקה אנג'לה רובינסון, שהפיקה את הסדרה "דם אמיתי" וביימה את קומדיית הריגול הלסבית,"D.E.B.S.", מתיו האמט קנוט, במאי הסרט "בונובו" על אשה בשנות ה-60 לחייה היוצאת להציל את בתה מקומונה בוהמית, יאן סולדט במאי הסרט התיעודי "בית כלא 4614" המתאר סופשבוע במחנה נופש שהוא בית כלא.

כמו כן יגיעו לפסטיבל אגדות הדראג שרי ויין מניו יורק וגלוריה ויאגרה מברלין, שיופיעו במסיבת הפתיחה של הפסטיבל, מיה ג'אפר שחקנית ואקטיביסטית לזכויות קהילת הטרנסג'נדרס, שהשתתפה בסדרה–"טרנספרנט" ותקיים מפגש עם קהילת הטרנסג'נדרס ולואיצו וגה, שסרטו התיעודי "נער חומרני" מתאר את ניסיונותיו ליצור עם אימו הביולוגית - אייקון הפופ - מדונה.
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

 
רלוונטי
 
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Buffalo Kids1חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.8ציון מבקרים5 / 3.5
Bob Trevino Likes It2בוב טרבינו עשה לך לייקציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.2
Out of the Nest3צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.4
The Teacher Who Promised The Sea4המורה שהבטיח את היםציון גולשים10 / 9.3ציון מבקרים5 / 3.0
Cabaret Total5מופע טוטאלציון גולשים10 / 8.9ציון מבקרים5 / 4.3
How To Train Your Dragon 2025הדרקון הראשון שלי Elioאליאו Ballerina 2025בלרינה Karate Kid Legendsקראטה קיד: הגדולים מכולם
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט