חדשות קולנוע וסרטים

פרויקט סרטי השנה 2022: סיכום וסקר גולשים

שלח לחבר הוסף תגובה
תם ונשלם פרויקט סיכום השנה שלנו בהשתתפות 30 אנשי ונשות קולנוע. זמן לדירוג המשוקלל של 30 הגדולים וגם לסטטיסטיקות: כמה מהסרטים במשאל הם סרטי המשך, איזה סרט היה הכי קרוב להיכנס ואיזה סרט נבחר הכי הרבה פעמים במקום הראשון של המדרגים? וגם: הצביעו ובחרו את סרט השנה שלכם מבין המקומות הראשונים במצעד
תם פרויקט סיכום סרטי השנה של אתר Seret לשנת 2022 בו השתתפו 30 אנשי ונשות קולנוע, בהם צוות האתר, מבקרים ומבקרות מאמצעי התקשורת המובילים ובמאי ובמאיות קולנוע. כל מבקר התבקש לדרג את עשרת הסרטים האהובים עליו מבין אלו שהופצו בבתי הקולנוע בין התאריכים 23.12.2021-23.12.2022, כך שלסרט הראשון ניתנו 10 נקודות, לשני 9 נקודות וכך הלאה. במקרה של שוויון נקודות דורג קודם הסרט שהופיע במשאלים של מספר מדרגים רב יותר. סרטים ישראליים לא השתתפו במשאל וידורגו בנפרד במשאל ראש השנה.

ואלה הם שלושים הגדולים:

1. משולש העצבות (109 נקודות)

2. הנהגת של מר יוסוקה (102)

3. הפייבלמנים (101)

4. הכל בכל מקום בבת אחת (96)

5. אהבה בשחקים: מאווריק (78)

6. האדם הגרוע בעולם (76)

7. ליקריץ פיצה (69)

8. אימא קטנה (54)

9. תא מספר 6 (53)

10. המרד הגדול (50)

11. אלביס (44)

12. אדומה אש (40)

13. באטמן (31)

14. לאן את הולכת אאידה (29)

15. הגיבור (27)

16. אין מצב (27)

17. במערב אין כל חדש (26)

18. מלך הצפון (26)

19. משקלו הבלתי נסבל של כישרון ענק (24)

20. סמטת הסיוטים (24)

21. גלגל המזלות (23)

22. שיעורים בפרסית (20)

23. אווטאר: דרכם של המים (20)

24. אין רשע בעולם (18)

25. אש האהבה (18)

26. אימהות מקבילות (18)

27. ג'קאס לנצח (16)

28. לונאנה: יש יאק בכיתה (15)

29. היה שלום מר הפמן (15)

30. רכבת הקליע (14)



• 87 סרטים שונים נכללו בעשיריות השונות של המדרגים (מתוך 229 סרטים שיצאו במהלך השונה) • כמעט מחצית מהסרטים ב-30 הראשונים (14) אינם בשפה האנגלית – בהם סרטים מבהוטן, נורבגיה, בוסניה, גרמניה, צרפת, יפן, הודו, איראן וספרד.

• 4 מהסרטים ב-30 הגדולים הם סרטי המשך/רימייקים – "אהבה בשחקים: מאווריק", "באטמן", "ג'קאס לנצח" ו"אווטאר: דרכם של המים".

• 4 מהסרטים עשו את בכורתם העולמית בפסטיבל קאן, 3 בפסטיבל ברלין ואחד בפסטיבל ונציה (מהם זוכה פסטיבל ברלין "אין רשע בעולם" וזוכה פסטיבל קאן "משולש העצבות").

• רק סרט דוקומנטרי אחד ("אש האהבה") וסרט אנימציה אחד ("אדומה אש") העפילו ל-3 הגדולים.

• הסרט שנבחר הכי הרבה פעמים במקום הראשון של מדרגים – "הכל בכל מקום בבת אחת". לא פחות מ-5 מדרגים בחרו בו, מה שהספיק לו להיכנס בדירוג הכללי למקום הרביעי. • הסרט שהיה הקרוב ביותר להיכנס לרשימה – "רדופה" של אלכס גרלנד שהגיע למקום ה-31 עם 13 נקודות.



• הפער בין המקום הראשון לשני השנה היה 8 נקודות בלבד. סיום בפוטו-פיניש בניגוד לשנה שעברה אז "ארץ נוודים" גבר ב-32 נקודות על "כוחו של הכלב".

• לא פחות משבעה סרטים הגיעו אלינו לרשימה מיבול טקס האוסקר 2021.

סרטים שנבחרו במקום הראשון אך לא הגיעו ל-30 הגדולים:

לנסקי (הבחירה של לירן שטרית, במאי "אדמה בוערת") – "סרט מאוד מעניין, ששאב אותי לעולם מורכב ואפל דרך נקודת מבט ייחודית שעוד לא ייצא לי לראות בקולנוע. הדילמה של הגיבור וההתמודדות שלו במהלך הסרט, היא מורכבת ואמינה".

3,000 שנים של כמיהה (הבחירה של אור טילינגר, Seret) – "ההבניה הקולנועית החדשנית יחד עם תסריט מצוין המבוסס על ספרה של א.ס. בייאט מביאה רוח רעננה לסיפורי 'אלף לילה ולילה'. הבמאי ג'ורג' מילר משרטט באופן מרגש, שורט, סוחף, קולח וקסום את הדרך להגיע לתובנה לגבי השאלה האוניברסלית על מקומו של אדם בתוך קשר. בתוך כך, הכימיה בין סווינטון הקפואה לאלבה החם מנפצת את שכבת הקרח והסקפטיות במתח מחשמל כשהתפאורה הוויזואלית מסביבם רק מאדירה את היצירה עוד יותר".

השתתפו בסקר החודשי ובחרו – מבין 7 המקומות הראשונים במשאל סרטי השנה של אתר Seret. מהו סרט השנה שלכם?
מבין סרטי השנה של אתר Seret, מה הסרט האהוב עליכם? משולש העצבות הנהגת של מר יוסוקה הפייבלמנים הכל בכל מקום בבת אחת אהבה בשחקים: מאווריק האדם הגרוע בעולם ליקריץ פיצה
שלח/י


צוות המדרגים

צוות אתר סרט: אלעד שלו (עורך האתר ועורך הפרויקט), יאיר הוכנר (עורך מדור הביקורות), רון פוגל (מבקר בכיר). כתבי האתר: ליטן לשינר, מיכל ליבר רונן, נמרוד שובל, יעל מאורר, מישאל רוברט, יבגני גרינברג, לירן יושעי, הלמינה גרופר, דניאל עמיר, אור טילינגר, מתן יניב, רותם שרון, אור פז.

מבקרי ומבקרות קולנוע: יעל שוב (טיים אאוט), חנה בראון (ג'רוזלם פוסט), ישי קיצ'לס (ישראל היום), בנימין טוביאס (ידיעות אחרונות), זוהר צלח (mako), אלברט גבאי (סינמאקשן), עופר ליברגל (סריטה), יונתן דורון (אידיבי)

במאי קולנוע: אדם סנדרסון ("זוהי סדום"), ענר פרמינגר ("גולם במעגל"), בועז ארמוני ("המחשמלים"), דינה צבי ריקליס ("שלוש אימהות"), לירן שטרית ("אדמה בוערת"), אסף פולונסקי ("שבוע ויום")
אלעד שלו - לעמוד הפרופיל | ביקורות / כתבות נוספות
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

 
רלוונטי
חץ לנסקי (עמוד סרט)
חץ 3,000 שנים של כמיהה (עמוד סרט)
 
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Buffalo Kids1חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.8ציון מבקרים5 / 3.5
Bob Trevino Likes It2בוב טרבינו עשה לך לייקציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.2
Out of the Nest3צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.4
The Teacher Who Promised The Sea4המורה שהבטיח את היםציון גולשים10 / 9.3ציון מבקרים5 / 3.0
Cabaret Total5מופע טוטאלציון גולשים10 / 8.9ציון מבקרים5 / 4.3
How To Train Your Dragon 2025הדרקון הראשון שלי Elioאליאו Ballerina 2025בלרינה Karate Kid Legendsקראטה קיד: הגדולים מכולם
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט