מזמן לא היה סרט שהציפיות ממנו היו כל כך נמוכות. האדפטציה הקולנועית החדשה מאולפני דיסני לסרט האנימציה הראשון באורך מלא של האולפנים משנת 1937 "שלגיה" איננה חפה מבעיות. למרות זאת ועל אף הכל, הסרט מצליח באופן מפתיע להיות מהנה מסוגו ומספק לקהל הצופים מנה גדושה של אסקפיזם סכריני. "שלגיה" מפזר אבק פיות עם שירים חביבים חדשים וישנים, אווירה של סרט מפעם, תמימות קסומה, אנימציית CGI יפה של היער והחיות השוכנות בו. יש גם גל גדות אחת כמלכה מרשעת מוצלחת למדי, שמדי פעם החיוך טוב הלב שלה צץ החוצה גם אם היא לא התכוונה לכך ומזכיר לנו למה היא כוכבת קולנוע בינלאומית. פשוט קשה לא לאהוב אותה.מארק ווב, הקולנוען מאחורי "500 ימים עם סאמר" וכמובן שני סרטי ספיידרמן בכיכובו של אנדרו גארפילד, מספק חוויה קולנועית המכבדת את המקור הקלאסי, אבל גם מנסה להתאים את עצמה לעולם שבו אנחנו חיים. לתפקיד שלגיה לוהקה השחקנית רייצ'ל זיגלר בעלת שורשים קולומביאניים ופולנים ולכן המלך לבן והמלכה שחומה, ושמה של שלגיה ניתן לה בגלל שהיא נולדה במהלך סופת שלגים ולא בגלל שעור פניה לבן כשלג. אין בסרט הנוכחי נסיך ללא שם שיציל אותה, אלא לוחם צדק נאה בשם ג'ונתן שיוצא יחד עם חבריו למרד נגד המלכה המרשעת. שלגיה תציל אותם וכמובן ג'ונתן גם יציל אותה.
פרסומת
התמצית העיקרית של קלאסיקת האנימציה נותרה והיא הפכה לפוליטית ורלוונטית למציאות המודרנית יותר מתמיד. שלגיה היא אולי נסיכה טובת לב אבל אמה החורגת היא המלכה הרעה. שלגיה מאמינה ששלטון לא צריך להיות תאב בצע וכוח אלא לעזור לנזקקים, לחלשים ולא להתעלל בהם. היא מכירה את שמות החיילים, בעוד שהמלכה הרעה קוראת להם אתה או הוא. המלכה גם מאוד אובססיבית ליופי שלה, ושואלת באופן תדיר את המראה את המשפט המיתולוגי - "Mirror, mirror on the wall, who’s the fairest of them all?" בהתחלה זאת היא אבל אז התשובה עוברת לשלגיה. כאן ישנו טוויסט המזכיר קצת סרט אימה לילדים נוסח שנות ה-80.המלכה שולחת את הצייד המלכותי לחסל את שלגיה ולהחזיר לה את הלב שלה, אך במקום זאת הוא משחרר אותה ומבקש ממנה לברוח אל היער הקסום. בהתחלה יש עצים מטילי אימה שענפיהם אוחזים בה, אבל בהמשך היא תתיידד עם חיות היער המתוקות להפליא. כמובן שיש גם שבעה גמדים צבעוניים, גם הם תוצרת CGI. היא תפגוש כנופיית שודדים טובי לב בסגנון רובין הוד ותתאהב במנהיג שלהם ג'ונתן (השחקן זוכה פרס הטוני, אנדרו ברנאפ), שרק לפני רגע גנב תפוחי אדמה מהמטבח של הארמון. בין השניים כמובן יתפתח רומן ילדותי המתאים את עצמו לקהל היעד המאוד צעיר שאליו מותאם הסרט.
לפעמים הקהל שוכח שהמקורות של דיסני לא כל כך מקוריים. לדוגמה, "שלגיה" מבוסס על מעשיית עם גרמנית מאת האחים גרים. התסריט של ארין קרסידה וילסון ("בחורה על הרכבת") מאוד משתדל להעניק לסרט נופך עכשווי ומזכיר לכל אורך הסרט ששלגיה נועדה לשלוט, עם סוף שמזכיר יותר את המהפכה הצרפתית, כמובן בהתאמה מוחלטת לילדים, כי אנחנו עדיין במוצר המיועד לכל המשפחה. המטרה היא לסלול את הדרך של שלגיה בחזרה אל כס המלוכה, כי עדיין מדובר בנסיכת דיסני הראשונה. הדרך חזרה אל הארמון רצופה שירים, כאשר הלהיט הבולט מביניהם הוא "Waiting on a Wish". גם גל גדות זוכה לבצע שיר בשם "All Is Fair" והביצוע הויזואלי שלו אפילו יותר מוצלח מזה של הלהיט הגדול של הסרט.הסרט דורש מצוות השחקנים שלו שני כישורים: נוכחות קולנועית מרשימה ויכולות מוזיקליות ראויות. בעוד רייצ'ל זגלר המגלמת את שלגיה בגרסה הנוכחית היא זמרת אדירה, הנוכחות הקולנועית שלה לא משאירה חותם בדיוק כמו בכל סרטיה הקודמים. זהו תפקיד לכוכבת קולנוע, וזגלר עדיין לא הוכיחה שיש לה את זה. גל גדות רחוקה מלהיות זמרת שתשאיר חותם כלשהו, גם בתחום המשחק לא נראה שהיא תזכה באוסקר בעתיד הקרוב או הרחוק לעין, אבל הנוכחות הקולנועית שלה פשוט מכשפת, כי היא כוכבת אמיתית. וין דיזל זיהה זאת כאשר ליהק אותה ל"מהיר ועצבני", זאק סניידר זיהה זאת כאשר ליהק אותה כ"וונדר וומן" ומאז גדות מוכיחה שהיא כוכבת אמיתית בחיים ועל המסך.אז כן, "שלגיה" הוא לא באמת סרט שתזכרו, הוא עוד מוצר מבין שלל מוצרים מהונדסים מבית אולפני דיסני. "שלגיה" מנסה למצוא את הרלוונטיות שלו למציאות הנוכחית שבה אנחנו חיים. הוא יוצא נגד אכזריות, עריצות ושמירת העושר למעטים. הוא מצדד בטוב לב, אמפתיה, סוציאליזם ומאמין באהבה ובחברות. אבל גם תומך במשטר מלוכני כי שלגיה בסופו של דבר תהפוך למלכה וכותב שורות אלו לא מאמין שמלכים או מלכות צריכים לשלוט על ההמונים. ה-CGI של שבעת הגמדים (דוק, דופי, סניזי, ישנוני, האפי, זעפני וביישני) נראה מלאכותי. התסריט לא מצליח למצוא את הקו הנכון לספר את הסיפור. מרק ווב הוא במאי להשכרה ללא חותם אישי והוא מנסה לרצות את תאגיד דיסני שהשקיע בהפקת הסרט מעל 200 מיליון דולר, לא כולל השקעה בפרסום. למרות הבעיות, "שלגיה" הוא פסק זמן מוצלח, בריחה מהמציאות לעולם פנטסטי מתוק במיוחד ואם תגיעו עם אפס ציפיות, כנראה שלא תתאכזבו.
אסון WOKE מהלך בו דיסני הקריבה את סיפור הילדים התמים עבור דחיפה לגרון של מנת פוליטיקלי קורקט. בואו נתחיל: השלגיה חסרת כריזמה לחלוטי, מחווירה במראה לעומת המלכה המרשעת (גל גדות), השלגיה כההת עור(טוב שלא ליהקו לתפקיד את סמואל ג''קסון) בניגוד גמור למקור(קודם דיסני עשו בת הים הקטנה כהת עור והרסו עוד סרט מופת), השלגיה אנטישמית שונאת ישראל שגם התגאתה בכך בטוויטר שלה, הגמדים שבהתחלה לוהקו לתפקידם שלקנים אמיתיים הוחלפו לבסוף ע"י דיסני בגרפיקה זולה תלת מימדית ונראים נורא בכל סצינה. פשוט בזבוז כסף. הרחיקו את עצמכם והילדים.
שם:גיאגיל:3523/03/2025 15:35:09
6/10
מביך. יותר מדי קיצ''.. מבין שרוצים להתאים את הסרט למיינסטרים אבל יותר מדי שינויים ואי אפשר שלא להתייחס לכמה שהסרט בעת הנוכחית נותן ביטוי לסכסוך בישראל
הדבר היחידי שנהנתי ממנו זה הפסקול
שאר הסצנות היו מנותקות וכל "החברים של שלגיה" כאילו הגיעו מההפגנות של קולומביה, הזייה.
שם:הודגיל:3122/03/2025 19:41:04
10/10
בואו נגיד שהייתה לי התלבטות אם לראות את הסרט הזה לאחר שהכוכבת הראשית היא אנטי ישראלית והיא לא כל כך יפה כמו בסרט המקורי ושלגיה המצוירת עדיפה יותר על רייצ''ל זגלר אבל גל גדות משתבחת עם השנים אני דווקא צחקתי מהשעשוע של הגמדים שאבדו במכרה יש כמה אלמנטים דומים לסרט של קריסטן סטיוארט הנקרא "שלגיה והצייד" חוץ מן הצייד שאני לא שוכח את האגדה שהנסיך על הסוס הלבן הוחלף על ידי גנב בדמוי של רובין הוד בשם ג''ונתן שהוא יהיה אהוב ליבה של שלגיה ואהבתי הכימיה ואת הנשיקה ביניהם בין כל השירים שלהם במהלך זה כל כך רומנטי ואני שמח שראיתי את הוריה הביולוגיים של שלגיה כי בסרט המקורי הם הופיעו בפרולוג ואני אישי כל כך פחדתי לא רק שהחמאס או החות''ים באמצע הלילה יפריעו במהלך הסרט אלא גם שהכוכבת הראשית לאחר שניצחה את המלכה הרעה תגיד שהיא תתמוך בצד הפלסטיני שהיא תשחרר את פלסטין אבל בסוף שניהם לא היו ואני נושם לרווחה